Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-03@23:45:20 GMT

عارف کاندیدای ریاست جمهوری می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۹۴۴۹۰۷

محمد‌رضا عارف کاندیدای ریاست جمهوری می‌شود؟ این سوال در انتخابات‌های ریاست جمهوری اخیر هم مطرح بود. اکنون اما شرایطی ایجاد شده که شاید عارف جدی‌تر از قبل به کرسی رئیس‌جمهوری فکر کند و آن هم موفقیتش در انتخابات هیات رئیسه مجلس بود. اگرچه او نتوانست آرای لازم برای جلوس بر کرسی ریاست مجلس را کسب کند اما در دور نخست این انتخابات از عارف 114 رأی و لاریجانی 101 رأی کسب کرد تا در دور دوم با کناره‌گیری حاجی‌بابایی بخشی از آرای به نام علی لاریجانی به صندوق ریخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشی گرفتن عارف از لاریجانی نشان داد که بر خلاف سال 92 که عارف به نفع روحانی از گردونه رقابت انتخاباتی برای ریاست جمهوری کنار رفت، این‌بار شانس‌خوبی برای حضور در انتخابات 1400 دارد.

عارف دی 96؛ عارف خرداد 97
دی ماه سال گذشته برخی سایت‌ها نوشتند: «‌رئیس فراکسیون امید مجلس گزینه احتمالی اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری پیش روست. حرف‌ها و اظهار‌نظرهای او در مورد دو انتخابات 98 و 1400 نشان می‌دهد که هنوز خاطره انتخابات 92 را فراموش نکرده و دل خوشی از ائتلاف ندارد. او بیش از دیگران ترجیح می‌دهد که اصلاح‌طلبان این بار مستقل وارد عمل شوند. جای تعجب ندارد اگر عارف در انتخابات بعدی یک بار دیگر کاندیدا شود و انتظار داشته باشد که اصلاح‌طلبان به پاس کناره گیری او در انتخابات 92 تا لحظه آخر از او حمایت کنند. عارف در مجلس شورای اسلامی موفقیت چندانی به دست نیاورد و بعد از بی‌مهری فراکسیون امیدی‌ها ترجیح داد چهره معمولا ساکت مجلس باشد. این امر گمانه عدم شرکت او در انتخابات 98 و خیز برداشتن برای انتخابات 1400 را تقویت می‌کند.» اما اکنون شرایط به نفع عارف تغییر کرده است. دیروز شفقنا نوشت: «خبرها حاکی است، دکتر محمدرضا عارف درحال رایزنی‌های جدی برای تشکیل یک حزب بزرگ با گرایش اصلاح‌طلبی است. دکتر عارف از چندین ماه قبل رایزنی‌هایی را آغاز کرده و در حال نهایی کردن اعضای شورای مرکزی این حزب است. بنا بر این گزارش در صورت تاسیس این حزب، تعدادی از نمایندگان مجلس که در جریان انتخابات اخیر هیات رئیسه مجلس در حمایت از دکتر عارف نقشی جدی داشتند در حزب آینده او حضور خواهند داشت.گرچه این خبر زودهنگام است اما دکتر عارف از کاندیداهای اصلی انتخابات ۱۴۰۰ است.» شایعاتی هم درباره آغاز رایزنی‌های عارف برای انتخابات 1400 به گوش می‌رسد از جمله دیدار و مذاکره او با رئیس دولت اصلاحات که این شایعات در این مقطع چندان واقعی به نظر نمی‌رسد. نزدیکان عارف هم چنین اخباری را تایید نمی‌کنند. دفتر عارف در بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ «درپی انتشار خبری در یکی از روزنامه‌های کشور مبنی بر دیدار خصوصی دکتر محمدرضا عارف با رئیس دولت اصلاحات، درباره حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و تماس‌های مکرر اصحاب رسانه با دفتر دکتر عارف پیرامون صحت و سقم این خبر به اطلاع می‌رساند طی هفته‌های اخیر هیچگونه دیدار و ملاقات خصوصی بین دکتر عارف و رئیس دولت اصلاحات صورت نگرفته است و در دیدارهای عمومی هم تاکنون هیچگونه صحبتی پیرامون انتخابات آینده از جمله انتخابات ۱۴۰۰ انجام نشده است. به باور دکتر عارف در مقطع فعلی اولویت همه از جمله فعالان سیاسی و رسانه‌ای باید اهتمام به حل مشکلات کشور و مردم و حمایت از دولت محترم برای عملیاتی کردن برنامه‌های خود باشد و طرح مسائلی همچون انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ انحراف از مسائل اصلی کشور است. ضمن تکذیب این خبر و نقل قول‌های صورت گرفته در آن، مجددا از رسانه‌های محترم درخواست می‌شود اخبار مربوط به دکتر محمدرضا عارف را صرفا از طریق دفتر ایشان دنبال کنند.» داریوش قنبری فعال سیاسی اصلاح‌طلب هم می‌گوید: «بدون‌شک عارف به عنوان یکی از چهره‎های شاخص اصلاح‎طلب دارای ظرفیت‎ها و ویژگی‎های لازم برای حضور در انتخابات ریاست‎جمهوری است و از این قابلیت برخوردار است اما به طورحتم در این مقطع اصلاح‎طلبان در جهت انتخاب یک گزینه برای انتخابات آینده ریاست‎جمهوری تصمیمی اتخاذ نکردند».

آغاز پروژه «نه» به عارف
سایت‌های خبری دلواپسان پروژه «نه» به عارف را آغاز کرده‌اند به نحوی که یکی از این سایت‌ها نوشته است: «به نظر می‌آید آنها اولویت را بر «اصلاحات تدریجی» گذاشته‌اند و تجریه گذشته آنها نشان می‌دهد، دفعی عمل کردن موفقیت‌های مورد نظر را نه تنها در پی ندارد، بلکه مقاومت‌های زیادی را ایجاد خواهد کرد که در نهایت پروسه اصلاحات را با شکست مواجه می‌کند. از طرفی همین زمینه فعلی برای فعالیت جریان اصلاحات در جامعه و حضور در قدرت برخی نیروها و مهره‌های آنان ثمره تلاش آنها از سال 92 تا کنون است؛ لذا به نظر نمی‌آید آنها مایل باشند همه اینها را به صرف گفتن یک جمله یا داشتن یک دلخوری از دست بدهند. از طرفی گویا محمدرضا عارف نمی‌خواهد همچون انتخابات سال 92، بخشی از استراتژی اصلاح‌طلبان در انتخابات 1400 باشد».

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: عارف انتخابات 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۹۴۴۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در هنگام برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، یکی از پرتکرارترین شعار ابراهیم رئیسی و یاران او که امروز در دولت سیزدهم حضور دارند، حل مشکلات بورس بود. چنانچه امیرحسین قاضی‌زاده، کاندیدای پوششی رئیسی گفته بود: « مشکل بورس را سه روزه می‌شود حل کرد و این موضوع دستور حکومتی و دستور رئیس‌جمهور را می‌خواهد.»

ابراهیم رئیسی هم در ۲۵ خرداد ۱۴۰۰، با حضور در تالار بورس اوراق بهادار سعادت‌آباد تهران، تاکید کرده بود که؛ «همه تلاش ما این است که مشکلات مردم حل شود و امید و اعتماد به جامعه برگردد و این هم با حرف نمی‌شود؛ باید سازوکارها را دنبال کنیم.»

با این با گذشت بیش از دو سال و چندماه از روی کار آمدن دولت سیزدهم، نه تنها مشکلات بورس حل نشد که وضعیت اقتصادی روز به روز بدتر شده و بالا رفتن قیمت دلار و سکه مردم را نگران کرده است. در همین راستا، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با یادآوری وعده‌های مسئولان فعلی به مردم برای حل مشکلات اقتصادی و مقابله با فساد و راه‌اندازی سریع همه کارگاه‌های تعطیل‌شده اظهار داشت: امروز حتماً آن شرایط ویژه وجود ندارد؛ شرایط فروش نفت هم خیلی فرق کرده است. آن‌ها مدعی بودند همه با هم و یکدست هستند، به همدیگر کمک می‌کنند تا مشکلات حل شود. گفتند این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم.

وی گفت: «در این ۳۰ ماه دولت سیزدهم، ارزش بورس ۴۶ میلیارد دلار تنزل پیدا کرده درحالیکه در ۳۰ ماهه اول دولت یازدهم، ۸٫۵ میلیارد دلار رشد داشت. در ۳۲ ماه دولت یازدهم، قیمت سکه ۱۱ درصد تنزل کرد، نرخ دلار هم در طول ۳ سال اول دولت یازدهم فقط ۹٫۸ درصد افزایش پیدا کرد. در سه سال اول دولت یازدهم رشد پایه پولی ۵۲ درصد بود اما در این ۳۰ ماه اخیر، ۱۰۰ درصد شده است. تورم ۴۳ درصدی در مرداد ۹۲، در انتهای سال ۹۴ به ۸ درصد رسید و تا فصل اول سال ۹۷ هم تک‌رقمی ماند. بدانید که در تاریخ ایران فقط یک بار تورم ۴۰ درصدی در سه سال پشت سر هم را تجربه کردیم؛ آن هم زمان جنگ جهانی دوم از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۲۲ بود. شاید سال‌هایی تورم ۴۰ تا ۴۹ درصد هم تجربه کردیم اما اینکه سه سال متوالی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ تورم بالای ۴۰ درصدی باشد را هرگز در ۸۰ سال اخیر تجربه نکرده بودیم.»

۲۷۲۱۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902227

دیگر خبرها

  • شوک به شانا در دومین روز تبلیغات انتخابات /۱۱ کاندیدای مشترک شورای وحدت و امنا/ توافق سه گانه بر روی دو کاندیدا
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • گام اول به سمت دولت تنظیم‌گر برداشته شد
  • شبکه ملی تنظیم‌گری ایران رونمایی شد
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات