Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-03@18:34:24 GMT

«امید» به اردوگاه «فراکسیون امید» باز می‌گردد؟

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۵۸۸۳۱

«امید» به اردوگاه «فراکسیون امید» باز می‌گردد؟

رویداد۲۴-فراکسیون امید در جریان انتخاب هیئت‌رئیسه مجلس و اتفاقاتی که در روز رأی‌گیری وزرای پیشنهادی روی داد، با انتقادات فراوانی ازجمله یکدست نبودن اعضا آن روبرو شد. به‌طوری‌که امروز اعضا براین اعتقاد هستند تعداد کمتر در یک فراکسیون تأثیرگذارتر از افراد بیشتر، اما بی تعهد به اساسنامه است.

در حالی امروز -سه‌شنبه- انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون امید برگزار می‌شود که بسیاری از اصلاح‌طلبان معتقدند عملکرد و مدیریت این فراکسیون با اشکالات زیادی توأم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از واگذاری ریاست مجلس به لاریجانی گرفته تا موضع‌گیری‌های دیرهنگام این فراکسیون و در آخر هم عدم رأی اعتماد حبیب‌الله بیطرف، وزیر پیشنهادی نیرو همه حکایت از آن دارد که فراکسیون نوپای امید پس از گذشت یک سال و نیم همچنان در سردرگمی به سر می‌برد و شاید تغییر و تحول در مدیریت و نگرش آن بتواند مسیر را در سال‌های آینده تا حدودی تغییر دهد.

عملکرد فراکسیون امید ضعیف نیست

حجت‌الاسلام مهدی شیخ، نماینده تهران در گفت‎وگو بارویداد۲۴در پاسخ به اینکه چرا فراکسیون امید نتوانست انتظارات اصلاح‌طلبان را برآورده کند گفت: عملکرد فراکسیون امید ضعیف نیست زیرا وقتی فراکسیون‌های مجلس شکل گرفت مشخص شد که تعداد واقعی اعضای فراکسیون امید حدود 100 یا شاید کمی بیشتر از 100 نفر است. در رأی‌گیری‌های مجلس تعداد رأی دلخواه فراکسیون امید بیش از این بود که نشان از تعامل خوب آن با سایر فراکسیون‌های مجلس دارد.

وی در رابطه با رأی آقای بیطرف اضافه کرد: عده‌ای ما را به کم‌کاری متهم می‌کنند، در این خصوص فراکسیون امید کاملاً بی‌تقصیر است زیرا یک اختلاف‌نظر منطقه‌ای وجود داشت و خود وزیر پیشنهادی هم خیلی برای حل‌وفصل آن همت نکرد، البته ازنظر برخی ایستادن آقای بیطرف بر سر مواضع کارشناسی خود شایسته تقدیر است. رأی آقای بیطرف نشان می‌دهد که از سمت فراکسیون امید هیچ بدعهدی صورت نگرفته زیرا رأی ایشان از اعضای فراکسیون بالاتر بود و شایسته نیست که با این ابزارها فراکسیون تخطئه شود.

شیخ در ادامه اظهار داشت: سال 92 هم عده‌ای که با لیست امید به مجلس آمدند را سرزنش کردند که چرا تلاش نکردند تا دکتر عارف رئیس مجلس شود. به‌هرحال می‌دانید که با چه محدودیت‌هایی لیست امید برای ورود به انتخابات مجلس دهم بسته شد. لیست امید متشکل از اصلاح‌طلبان، اعتدال‌گرایان و اصولگرایان معتدل بود. وقتی موفقیت شکل گرفت و مجلس آغاز به کارکرد برخی از افرادی که به‌واسطه لیست امید رأی آوردند برای حضور در فراکسیون امید علاقه‌ای از خود نشان ندادند و به عضویت فراکسیون مستقلین درآمدند. قاعدتاً وقتی عده‌ای از اعتدالیون به سمت اصولگرایان رفتند کفه ترازو به سمت رأی دکتر لاریجانی سنگین‌تر شد و دکتر عارف نتوانست به ریاست مجلس برسد. اگر کمی دقیق شویم می‌بینیم که بازهم فراکسیون امید اشتباهی را مرتکب نشد.

این نماینده فراکسیون امید راجع به لزوم تغییر و تحول در فراکسیون امید و مخصوصاً هیئت‌رئیسه گفت: موافق تغییر و تحول هستم و امکان دارد در انتخابات پیشرو به افراد جدیدی رأی بدهم ولی اینکه این موضوعات به این نحو مطرح می‌شود بیشتر شکل تخریبی دارد. وقتی اصولگرایان خرده بگیرند خیلی باعث دلگیری نمی‌شود چون به‌نوعی رقیب محسوب می‌شوند ولی از اصلاح‌طلبان انتظار نداریم به این‌گونه از فراکسیون ایراد بگیرند. به‌هرحال شخصیت دکتر عارف بر همگان روشن است. ایشان هم مثل بقیه افراد دارای نقاط ضعف و قوتی است ولی صحبت‌هایی که برخی اصلاح‌طلبان علیه دکتر عارف و فراکسیون امید می‌کنند نوعی خودزنی است و باعث سوختن سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان می‌شود. من به‌شخصه به فراکسیون امید انتقاداتی دارم و در زمان مناسب اشکالات را به دوستان یادآور کردم ولی این هجمه‌های اخیر به فراکسیون را خیلی وارد نمی‌دانم.

فراکسیون حداقلی قوی بیشتر تأثیر می‌گذارد

عبدالرضا هاشم زائی، نماینده تهران و دیگر عضو فراکسیون امید در گفت‎وگو بارویداد۲۴در رابطه با کارنامه یک سال و نیم این فراکسیون گفت: شنیده می‌شود که بسیاری از اصلاح‌طلبان خارج از مجلس به عملکرد فراکسیون امید ایراد می‌گیرند. جا دارد اول‌ازهمه به یک موضوع اصلی و اساسی اشاره شود. موضوع این است که در کشور ما حزب به دلایل خاصی هیچ‌وقت جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده و بالطبع نداشتن تفکر حزبی، انتظاری زیادی از فراکسیون‌های مجلس نمی‌رود.

وی در ادامه افزود: خبردارم که همه اعضای دو فراکسیون دیگر هم به‌طور کامل و یکدست به جمع‌بندی‌های فراکسیونی خود عمل نکردند. براین اعتقاد هستم اگر همه اعضای فراکسیون امید به آقای بیطرف رأی می‌دادند، ایشان اکنون وزیر نیرو بودند و اگر فراکسیونی عمل می‌شد آقای جهرمی به‌عنوان وزیر انتخاب نمی‌شد. فراکسیون مستقلین اطلاعیه‌ای داد و بر اساس آن قرار گذاشتند تا افرادی که 66 درصد به بالا رأی می‌آورند موردحمایت قرار گیرند که با این تفاسیر باید دو نفر از وزرای پیشنهادی می‌افتادند که وقتی این اتفاق رخ نداد مشخص شد که اعضای آن‌ها هم یکدست عمل نکردند ولی افکار عمومی فقط نگاهش به سمت فراکسیون امید رفت.

هاشم زائی در ادامه افزود: البته بر شکل فراکسیون امید بحث دارم، باید افرادی در این فراکسیون حضورداشته باشند که بتوان بر رأی آن‌ها 99 درصد حساب باز کرد. معتقدم اگر اعضای فراکسیون ما کمتر باشند ولی پای حرف خود اصرار ورزند به‌مراتب بهتر از آن است که تعدادشان زیاد باشد، اما حرف و عملشان یکی نباشد. به‌نوعی یک فراکسیون حداقلی قوی بیشتر می‌تواند در مجلس تأثیرگذارتر باشد.

این نماینده تهران در رابطه با لزوم تغییر در هیئت‌رئیسه فراکسیون امید گفت: انتخابات فراکسیون خیلی موضوع خاص و پیچیده‌ای نیست. به‌هرحال افراد یا ابقا می‌شوند و یا جابجا. این‌یک موضوع عادی است. زمانی تحول اساسی صورت می‌گیرد که افرادی که با لیست امید به مجلس آمدند پای آن حمایت‌های صورت گرفته بیایستند. امیدوارم افراد تصمیم گیر جبهه اصلاحات در انتخابات مجلس یازدهم دقت بیشتری را به خرج دهند و از افرادی حمایت کنند که وفادار به جریان خود باشند.

تغییراتی در فراکسیون امید خواهیم داشت

سید فرید موسوی، نماینده تهران نیز در گفت‎وگو بارویداد۲۴در پاسخ به اینکه بهتر نیست اعضای فراکسیون امید کمتر شوند اما خالصانه‌تر برحرف خود اصرار ورزند، گفت: «یک مرد جنگی به از صد هزار» در این مدت صحبت‌هایی راجع به این موضوع شده و انشا الله در جمع‌بندی امروز نتیجه قطعی را خواهید دید. احتمالاً در آینده تغییراتی را در بدنه فراکسیون امید داشته باشیم. در فراکسیون دارای هیئت داوری هستیم و مطمئناً امروز عدم پایبندی برخی دوستان آسیب‌شناسی خواهد شد.

موسوی در رابطه با اظهارنظر یکی از اعضای فراکسیون امید که گفته بود ما در موضوع آقای بیطرف دیر وارد عمل شدیم گفت: من این حرف را قبول ندارم زیرا در عدم رأی اعتماد آقای بیطرف موضوعات دیگری دخیل بود.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۵۸۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود / ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه این کارگران نیاز است + فیلم

رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تقریباً بیش از حدود ۵۰۰ هزار کارگر بیمه هستند و بقیه بیمه نیستند و بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه، یک میلیون و سیصد هزار کارگر ساختمانی در کشور امروز لازم است.

علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت : اصلاح ماده ۵ قانون کارگران ساختمانی، منابع بیمه این کارگران را شفاف کرده و دولت را موظف می‌کند که به صورت دوره‌ای گزارش درآمد و هزینه‌های این بخش را به مجلس ارائه دهد.

وی افزود :  تقریباً بیش از حدود ۵۰۰ هزار کارگر بیمه هستند و بقیه بیمه نیستند و بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه، یک میلیون و سیصد هزار کارگر ساختمانی در کشور امروز لازم است.

بابایی کارنامی اظهار داشت : طبق این قانون، درآمد کارگران ساختمانی از طریق فرمول مشخصی محاسبه می‌شود و دیگر نیازی به ارائه مدارک و مستندات اضافی نیست.

وی افزود : دولت موظف است آیین‌نامه اجرایی این قانون را به سرعت تدوین و ابلاغ کند.

بابایی کارنامی اظهار داشت : حساب رسمی درآمد نشأت گرفته از فرمول درآمدی منشعب پرونده ساختمان در تامین اجتماعی جدا شده است. این اقدام شفافیت لازم را ایجاد می‌کند و سازمان تامین اجتماعی موظف است هر سه ماه یکبار به مجلس گزارش دهد.

وی افزود :  در قانون جدید، تمهیداتی اندیشیده شده است که با کد ملی هر کارگر می‌توان به راحتی مشخص کرد که آیا او در زمره کارگران ساختمانی است یا خیر.

رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : حل مشکلات دیگر کارگران ساختمانی مانند ایام بیماری و غرامت بیکاری در دستور کار مجلس دوازدهم قرار خواهد گرفت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی  

دیگر خبرها

  • مالکیت کامل اردوگاه الزهرا باید به البرز بازگردد
  • بابایی کارنامی: درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود / ۱۶ هزار میلیارد تومان برای بیمه این کارگران نیاز است + فیلم
  • بابایی کارنامی : درآمد کارگران ساختمانی طبق قانون باید از فرمول مشخصی محاسبه شود + فیلم
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • اولین جلسه هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس دوازدهم برگزار شد + اسامی اعضا
  • اولین جلسه هیات اجرایی موقت فراکسیون انقلاب اسلامی برگزار شد + اسامی اعضا
  • آمادگی ۴ حزب برای دور دوم انتخابات مجلس